Ce este DevOps? Avantajele implementării unui sistem DevOps în companie

Internetul a revoluționat și transformat radical mediul de afaceri, indiferent de sectorul de activitate, făcând produsele și serviciile mai vizibile, mai accesibile, dar și mai ușor de înlocuit. La momentul actual, aproape că nu mai există nicio afacere care să nu aibă măcar un site web, ceea ce înseamnă o competiție uriașă de a oferi servicii mai sigure, mai rapide, mai atractive și mai calitative. 

Funcționalitatea paginilor web, a software-urilor și aplicațiilor este asigurată de codurile de programare. Pare simplu, însă în spatele unei simple afișări se desfășoară sute de procese, care îi oferă funcționalitate și siguranță, iar acest lucru necesită o echipă mereu pregătită să repare, să îmbunătățească și să inoveze.

Ce este DevOps?

DevOps reprezintă un set de practici ce combină dezvoltarea de software (Dev) și operațiunile IT (Ops), prin instrumente și expertize comune pentru a creștere productivitatea firmei tale.

DevOps reduce timpul dintre dezvoltarea şi livrarea în producție a unui produs folosind procese automate. Acest lucru înseamnă că platformele nu se mai blochează din cauza bug-urilor și a funcțiilor învechite neremediate. 

Cum funcționează Devops? 

Până în 2007, procedeele de dezvoltare și implementare a codurilor erau greoaie, din cauza faptului că departamentele erau separate. 

Înainte de apariția DevOps era nevoie de săptămâni întregi până când un cod foarte lung era finalizat de către Dev și alte câteva până când era corectat de Ops, dar acum cele două conlucrează pentru a rezultate mai bune și mai performante. 

Odată cu implementarea DevOps, programatorii nu mai scriu coduri de dimensiuni impresionante, care să fie apoi prelucrate de echipa de operațiuni. DevOps scrie mici biți de cod care pot fi corectați şi implementați în aceiași zi sau în următoarea. Procesele manuale și lente au fost înlocuite cu cele automatizate, utilizând tehnologia și instrumente modere, care să le ajute să ruleze și să creeze aplicații rapid într-un mod sigur.

Care sunt beneficiile DevOps?

Ca să supraviețuiască, afacerea ta are nevoie de instrumente profesionale, pentru a oferi o experienţă plăcută clienților care îți vizitează pagina. Cele mai importante beneficii ale implementării unui sistem DevOpssunt: 

 • mai puține bug-uri
 • mai multe deploy-uri
 • mai puțin downtime
 • reveniri mai rapide în caz de probleme. 

DevOps asigură procese de funcționare îmbunătățite, creșterea productivității, timp de răspuns al platformei foarte scurt și fără erori, reducerea costurilor și clienți mai fericiți. 

1. Serviciul DevOps de la Netwise îți livrează mai rapid actualizările de care site-ul are nevoie să funcționeze optim

Tehnologia este în continuă transformare, de aceea ai nevoie de actualizări frecvente și introducerea constantă de noi funcții. 

2. DevOps îmbunătățește funcționalitatea site-ului tău în timp real

Fie că este vorba despre un joc, un site de vânzări sau o aplicație bancară, toată lumea își dorește ca platformă să funcționeze optim. Din păcate, nu se pot crea noi platforme tot timpul, iar noile update-uri pot duce, din când în când la erori. 

Dacă acestea sunt reparate imediat ce apar, nu mai necesită o mentenanţă care să se întindă pe o durată lungă de timp, ceea ce face că clienții tăi nu vor avea motive să migreze către un alt site.

3. Erorile pot fi anticipate

Beneficiile DevOps se văd în menținerea funcționalității la introducerea de noi funcții. Modificările mai mici înseamnă că erorile pot fi detectate și rezolvate repede. De exemplu, inginerii DevOps ai Netwise monitorizează în timp real performanța sistemului și pot anticipa o eroare, reparând-o chiar înainte să provoace efecte.

4. Reduce costurile

Dacă site-ul tău nu este actualizat o perioadă lungă de timp, șansele ca acesta să cedeze și să aibă nevoie de mentenanţa generalizată cresc. Acest lucru este costisitor, la fel ca și faptul că platforma devine nefuncțională o perioadă indefinită de timp, în care îți pierzi clienții. 

6. DevOps Netwise te ajută să-ţi creşti afacerea 

O platformă care funcționează optim și este mereu actualizată la cerințele pieței înseamnă că utilizatorii se vor întoarce de fiecare dată la site-ul tău și te vor prefera în detrimentul competitorilor tăi, ceea ce îți va genera venituri mai mari. De asemenea, dacă te vei concentra pe mai mult pe îmbunătățire decât pe reparații, vei putea să aduci inovații și să atragi și mai mulți clienți. 

De ce să alegi serviciul DevOps al Netwise

Serviciul DevOps al Netwise te ajută prin preluarea comunicării și creșterea productivității echipelor de dezvoltare pentru ca afacerea ta să se poată orienta către succes.

Expertiza în procese DevOps a specialiștilor Netwise în administrarea de sisteme, deployment-uri de aplicații, baze de date, scripting, programare și management este folosită pentru a eficientiza munca unei companii fără a face angajări suplimentare. 

Soluțiile Netwise îți vor oferi avantaje competitive prin:

 • Deployment-uri frecvente 
 • Timpi de lead mai scurți 
 • Reducerea eșecurilor în producție 
 • Revenirea rapidă din stări de avarie 
 • Creșterea agilității echipelor 
 • Scalarea business-ului 

DevOps s-a dovedit deja un instrument care stă la baza digitalizării și a succesului afacerilor online pe termen lung. Odată ce experții Netwise identifică și implementează cele mai bune soluții DevOps pentru platforma ta, vei descoperi libertatea și flexibilitatea, astfel încât să limitezi pierderile și să redirecționezi resursele financiare către extinderea afacerii.

150 150 NetWise

  Completeaza formularul de mai jos
  Si te vom contacta in cel mai scurt timp